Σπίτι στην Βούλα

2015-12-17

Ένας όμορφος, ενιαίος χώρος καθιστικού και τραπεζαρίας στην Βούλα, ο οποίος χάρη στην εμπειρία των σχεδιαστών μας πλαισιώθηκε από τα κατάλληλα έπιπλα, στις κατάλληλες θέσεις.

Εκμεταλευτήκαμε κάθε γωνία και ιδιαιτερότητα του χώρου δημιουργώντας έτσι ένα καλαίσθητο αλλά και συγχρόνως λειτουργικό σύνολο που αποπνέει ποιότητα.
Στο καθιστικό ο καναπές ΚΑΠΙΤΟΝΕ συνοδεύεται από ένα ειδικής κατασκευής τραπεζάκι σαλονιού το οποίο συνδυάζει το σχέδιο ΑΡΤΕΜΙΣ με πόδια επιλογής του πελάτη, δίνοντας έτσι ένα αισθητικά άψογο αποτέλεσμα.
Για τον χώρο δεξιά και αριστερά από το τζάκι δημιουργήσαμε δύο ειδικές κατασκευές.
Δύο στήλες σε σχέδιο ΑΡΤΕΜΙΣ, που θα χρησιμοποιηθούν ως έπιπλο TV και βιβλιοθήκες συμπλήρωσαν αρμονικά το καλαίσθητο τζάκι που υπήρχε στον χώρο.

Ο σκελετός του καναπέ είναι κατασκευασμένος από φυσικό ξύλο οξιάς, για την επένδυσή του επιλέχτηκε αδιάβροχο-αλέκιαστο ύφασμα τύπου αλκαντάρα σε μπεζ χρωματισμό, ενώ το μπράτσο και η βάση είναι διακοσμημένα με χρυσαφί μεταλλικό καμπαρά.
Το χρωματικό  παιχνίδι του καναπέ ολοκληρώνεται με τα μαξιλάρια, όπου στα τετράγωνα επιλέχτηκε το ίδιο ύφασμα με τον καναπέ με λεπτομέρειες από καφέ δέρμα, ενώ το ακριβώς αντίθετο ισχύει για τα στρογγυλά μαξιλάρια όπου είναι επενδεδυμένα με καφέ δέρμα και οι λεπτομέρειες στο ύφασμα του καναπέ.

Στην επιφάνειά του, το τραπεζάκι σαλονιού, όπως και σε όλη την σειρά επίπλων ΑΡΤΕΜΙΣ κυριαρχεί ο συνδυασμός δύο ξύλων, καρυδιά και ρίζα ελιάς, καθώς και μία μαρκετερί ανάμεσά τους, η οποία δίνει μία πιο κλασσική νότα και δένει άψογα με το πόδι.

Ένα κομψό τραπεζάκι ροτόντα κατασκευασμένο από φυσικό ξύλο καρυδιάς, πλαισιώνει το σαλόνι.

 

 Το ταμπουρέ, εκτός από ένα όμορφο διακοσμητικό στοιχείο, μπορεί να αποτελέσει και ένα χρήσιμο βοήθημα στο καθιστικό.
Στο βάθος διακρίνεται η ιδιομορφία των στηλών ΑΡΤΕΜΙΣ, φυσικό ξύλο καρυδιάς, ενώ το κέντρο κάθε πόρτας των ντουλαπιών είναι κατασκευασμένο από ρίζα ελιάς.

Ο χώρος του καθιστικού αποτελείται από τον μπουφέ ΑΡΤΕΜΙΣ, και από ένα ειδικής κατασκευής τραπέζι το οποίο δημιουργήθηκε από το “πάντρεμα” του τραπεζιού ΕΙΡΗΝΗ, και του καπακιού ΑΡΤΕΜΙΣ.
Το τραπέζι είναι ικανό να φιλοξενήσει 8 άτομα, ενώ με τα φύλλα προεκτάσεων ανοιγμένα μπορούν άνετα να δειπνήσουν 12 άτομα.

Ένας όμορφος θόλος που υπάρχει δίπλα στην τραπεζαρία, φυσικά δεν έμεινε ανεκμετάλευτος, δημιουργήσαμε μία καλαίσθητη και ζεστή γωνία με ένα τραπεζάκι ροτόντα και δύο πολυθρόνες από φυσικό ξύλο οξιάς. Οι πολυθρόνες είναι επι της ουσίας οι καρέκλες της τραπεζαρίας στις οποίες προσθέσαμε μπράτσα, έτσι ώστε, όταν αυτό απαιτήται, να χρησιμοποιούνται στην τραπεζαρία.
Για την επένδυσή τους, σε αντίθεση με τις καρέκλες, επιλέχτηκε καφέ δέρμα καπιτονέ ώστε να αποφευχθεί η μονοτονία στο σύνολο.
Αξιοσημείοτο είναι ότι τα μπράτσα είναι έτσι υπολογισμένα ώστε να μπορούν οι πολυθρόνες να τοποθετηθούν κάτω από το καπάκι του τραπεζιού όπως ακριβώς και οι υπόλοιπες καρέκλες.

Όμορφη, πρακτική και επιβλητική. Η βιτρίνα ΑΡΤΕΜΙΣ έχει βρει την πλέον κατάλληλη θέση, στο κέντρο του χώρου, “γεφυρώνοντας” έτσι διακοσμητικά το κομμάτι του καθιστικού με αυτό της τραπεζαρίας.
Το συνολικό αποτέλεσμα στον συγκεκριμένο χώρο είναι προιόν μίας άκρως δημιουργικής διαδικασίας η οποία στηρίχτηκε στην συζήτηση του πελάτη με τους σχεδιαστές της εταιρείας μας, οι οποίοι ανέλαβαν τον επανασχεδιασμό κάποιων κομματιών καθώς και την επιμέλεια των διαστάσεων ώστε το τελικό προιόν να είναι κυριολεκτικά κομμένο και ραμμένο στις επιθυμίες του πελάτη.
Διαδικασία την οποία απολαμβάνουμε κάθε φορά και περισσότερο.

Αντώνης Βολακάκης.
 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει