Σπίτι στην Κερατέα

Σπίτι στην Κερατέα

2015-12-17

 

Μία επίσκεψη σε σπίτι πελατών της εταιρείας μας, το οποίο βρίσκεται στην Κερατέα, αρκετό καιρό έπειτα από την τοποθέτηση των επίπλων τους, μας έφερε μπροστά σε ένα όμορφο αλλά και ενδιαφέρον αποτέλεσμα.
Με το σπίτι να έχει βρει πλέον τους ”ρυθμούς” του, ύστερα από την τοποθέτησή τους τα έπιπλα έχουν εναρμονιστεί πλήρως με το νέο τους περιβάλλον καθώς και με την καθημερινότητα των ιδιοκτητών τους.

 

IMG_2271-2
Ένας ενιαίος χώρος καθιστικού τραπεζαρίας και υποδοχής με μαζεμένες διαστάσεις για τον οποίο οι ιδιοκτήτες επέλεξαν έπιπλα τα οποία παραπέμπουν σε μία διαχρονική φιλοσοφία, πιο συγκεκριμένα οι σειρές ΔΙΑΣ και ΑΡΤΕΜΙΣ.  Στόχος της εταιρείας μας, να προσαρμοστούν ιδανικά στον χώρο, χωρίς να συμβιβαστούν οι ανάγκες αλλά και οι επιθυμίες τους.
Στον χώρο όπου βρίσκεται το καθιστικό τοποθετήθηκε ολόκληρο το σαλόνι της σειράς ΔΙΑΣ το οποίο αποτελείται από έναν τριθέσιο και έναν διθέσιο καναπέ, καθώς και ένα ανάκλιντρο.
Ο τριθέσιος καναπές, και ενώ συνηθίζεται να τοποθετήται απέναντι από την τηλεόραση, έχει τοποθετηθεί στον ακριβώς απέναντι τοίχο δίνοντας την θέση του στο ανάκλιντρο της σειράς ΔΙΑΣ…

IMG_2310-2…Το οποίο φροντίζει για μία πιο ”πριγκιπική” αίσθηση τηλεθέασης.
Μπορείτε σε περίπτωση που θέλετε να κατανοήσετε πλήρως την φιλοσοφία των ανάκλιντρων να διαβάσετε το σχετικό άρθρο ακολουθώντας το παρακάτω link.
”Ανάκλιντρο”

IMG_2308-2
Απέναντι από τη μπαλκονόπορτα τοποθετήθηκε ο διθέσιος καναπές ώστε να διευκολύνεται και η έξοδος στο μπαλκόνι.
Το σαλόνι πλαισιώνει ιδανικά ένα τραπεζάκι της σειράς ΑΡΤΕΜΙΣ.
Ενώ η πινελιά της νοικοκοιράς έχει απογειώσει τον χώρο με την προσθήκη της όμορφης κουρτίνας καθώς και των διακοσμητικών στοιχείων.

IMG_2395-2Ανάμεσα στον διθέσιο και τριθέσιο καναπέ βρίσκεται το έπιπλο TV…

IMG_2418-2
…το οποίο προέρχεται από την σειρά ΑΡΤΕΜΙΣ.
Η τοποθέτησή του έγινε διαγώνια, σε αντίθεση με τον συνηθισμένο τρόπο ώστε η τηλεόραση να είναι ορατή στο ευρύτερο δυνατό φάσμα του καθιστικού.

_DSF8569_2Επι της ουσίας το έπιπλο TV είναι μία custom κατασκευή εμπνευσμένη από το μεσαίο κομμάτι της σύνθεσης ΑΡΤΕΜΙΣ τροποποιημένο τόσο στο σχέδιο όσο και στις διαστάσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

IMG_2341-2
Στο επίκεντρο του σημείου της τραπεζαρίας βρίσκεται το τραπέζι ΑΡΤΕΜΙΣ.
Πρόκειται για το ίδιο σχέδιο με το τραπεζάκι του σαλονιού σε μεγαλύτερο φυσικά μέγεθος.
Το σύνολο ολοκληρώνεται από έναν μπουφέ της ίδιας σειράς με τον καθρέπτη του.

IMG_2360-2
Στο καπάκι του τραπεζιού, όπως και στα υπόλοιπα έπιπλα της σειράς ΑΡΤΕΜΙΣ, συναντάμε ένα φιλέτο από ρίζα ελιάς.
Καρέκλες και ταπετσαρία ταιριάζουν απόλυτα στην φιλοσοφία των επίπλων ενώ εναρμονίζονται παραπάνω από άψογα με τα χρώματα και την φιλοσοφία διακόσμησης του σπιτιού.

IMG_2353-2
Όμορφος και επιβλητικός, ο μπουφές ΑΡΤΕΜΙΣ πλαισιώνει ιδανικά την τραπεζαρία, ενώ ολοκληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εικόνα του χώρου καλύπτοντας μια αρκετά μεγάλη επιφάνεια τοίχου.
Ενώ επι του πρακτικού, οι πληθωρικοί χώροι αποθήκευσης που διαθέτει, έχουν κυριολεκτικά λύσει τα χέρια της νοικοκυράς.

IMG_2406-2
Όμορφες πινελιές παντού.
Όταν τα έπιπλα δεν χρησιμοποιούνται, μετατρέπονται σε έναν δημιουργικό ”καμβά”.

IMG_2335-2Ο χώρος που βρίσκεται μεταξύ τραπεζαρίας και εξώπορτας με την προσθήκη μίας καρέκλας καθώς και ενός μικρού βοηθητικού τραπεζιού ροτόντα διακοσμημένο με ένα υπέροχο και επιβλητικό φωτιστικό, έχει γίνει μία ζεστή γωνία η οποία καλωσορίζει τους επισκέπτες με τον πλέον κομψό τρόπο.

IMG_2375-2
Ακολουθώντας το ύφος του υπόλοιπου σπιτιού η κρεβατοκάμαρα ΒΙΚΤΩΡΙΑ έχει προσθέσει και έναν ρομαντικό τόνο στον χώρο του υπνοδωματίου.

IMG_2361-2
Προσαρμόσαμε τις διαστάσεις των επίπλων ώστε να εκμεταλευτούμε στο έπακρο τον χώρο χωρίς όμως να θυσιαστεί το σύνολο της σειράς ΒΙΚΤΩΡΙΑ μιας και όλα τα έπιπλα της κρεβατοκάμαρας τοποθετήθηκαν παραμένοντας λειτουργικά χωρίς να ενοχλούν.

IMG_2364-2_2
Ένα κομψό και πρακτικό κομμάτι που πλαισιώνει ουσιαστικά την κρεβατοκάμαρα χωρίς να ”μπουκώνει” τον χώρο, η συρταριέρα της σειράς ΒΙΚΤΩΡΙΑ.

IMG_2414-2
Νιώθουμε όμορφα που χάρη στις ποιοτικές μας υπηρεσίες καταφέραμε να γίνουμε κομμάτι της δημιουργίας ενός τόσο όμορφου χώρου, και νιώθουμε ακόμη πιο όμορφα που αυτός ο χώρος πλαισιώθηκε αρμονικά με τις κατάληλες πινελιές, ενώ παραμένει απόλυτα χρηστικός.

Αντώνης Βολακάκης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει