οικονομικες ιδεες διακοσμησης

Πώς θα ανανεώσετε το σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε τίποτα

2017-05-17

Το να μπαίνουμε σε ένα καινούριο σπίτι ή να αλλάζουμε τη διακόσμηση του σαλονιού μας αγοράζοντας καινούρια έπιπλα είναι πάντα αναζωογονητικό. Η αλλαγή παραστάσεων αποτελεί μία βασική ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος αντιμετωπίζει τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Πόσοι όμως σε αυτές τις εποχές έχουν την οικονομική δυνατότητα να επενδύσουν σε μια καινούρια τραπεζαρία ή κρεβατοκάμαρα ή έστω να αγοράσουν ένα καινούριο έπιπλο ή διακοσμητικό; Πόσοι μπορούν να βάλουν καινούρια καθίσματα στους καναπέδες ή να κάνουν ανακαίνιση μπάνιου; Είναι ωστόσο δυνατό να επιτύχετε την αναζωογόνηση που επιθυμείτε και να αισθανθείτε το χώρο σας σαν καινούριο με μερικά απλά κόλπα που δεν κοστίζουν τίποτα.

Η καλύτερη συμβουλή είναι να μετακινήσετε τα έπιπλα ή ακόμα και να τους αλλάξετε δωμάτιο. Βάλτε τον καναπέ να κοιτάζει σε διαφορετικό σημείο, γυρίστε το κρεβάτι προς την άλλη μεριά της κρεβατοκάμαρας ή χρησιμοποιήστε το πάλαι ποτέ κομοδίνο σας πλέον ως τραπεζάκι δίπλα στην πολυθρόνα. Θα εκπλαγείτε από το πόσο θα αλλάξει η εικόνα του σαλονιού ή της κρεβατοκάμαράς σας από τόσο μικρές φαινομενικά αλλαγές. Με την ίδια λογική μπορείτε να αλλάξετε και τη χρήση κάποιου επίπλου. Αν έχετε μια πολυθρόνα στην κρεβατοκάμαρα που δεν χρησιμοποιείτε, μπορείτε να τη μετατρέψετε σε μπερζέρα για το σαλόνι, ενώ ο καλόγερος στο διάδρομο που σας μοιάζει άχρηστος μπορεί κάλλιστα να ταιριάξει με τα παιδικά έπιπλα και να χρησιμεύσει στο παιδικό δωμάτιο.

 

Επιπλέον, τα διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να ανανεώσουν με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα του σπιτιού σας. Αραδιάστε πάνω στην τραπεζαρία μερικά άσπρα βότσαλα και αμέσως θα φωτίσει όλη η γωνιά, ενώ στη βιβλιοθήκη μπορείτε να τοποθετήσετε μικρά καραφάκια από ούζο με ένα αποξηραμένο λουλούδι μέσα στο καθένα. Έτσι θα δώσετε θαλασσινό χρώμα στο σαλόνι σας χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε τίποτα απολύτως, χρησιμοποιώντας απλώς πράγματα που νομίζατε ότι ήταν για πέταμα.

Φυσικά, κάτι αυτονόητο που ξεχνάμε οι περισσότεροι από μας είναι η τάξη μέσα στο σπίτι. Ένα σαλόνι, στο τραπεζάκι του οποίου βρίσκονται δεκάδες άσχετα αντικείμενα ή στην πολυθρόνα του οποίου θρονιάζονται επί μονίμου βάσεως τα μπουφάν μας, δεν μπορεί να φανεί όμορφο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με μια κρεβατοκάμαρα όπου τα ρούχα είναι πεταμένα παντού και τα παπούτσια αραδιασμένα σε κάθε γωνιά. Αφιερώστε ένα σαββατοκύριακο να τακτοποιήσετε το χάος και η εικόνα του σπιτιού σας μετά θα είναι πολύ πιο ελκυστική.

Τέλος, ζητήστε από συγγενείς και φίλους να ανταλλάξετε κάποια κομμάτια που κανένας δεν θέλει για το σπίτι του αλλά τα επιθυμεί ο άλλος. Η επιδαπέδια λάμπα που έχετε βαρεθεί να ανάβετε μπορεί να ταιριάζει γάντι με το σαλόνι της κολλητής σας, η οποία σε αντάλλαγμα μπορεί να σας δώσει τη δικιά της, της οποίας το φως πλέον δεν εκτιμά καθόλου αλλά για εσάς είναι υπέροχο. Η αλλαγή στο φωτισμό είναι ικανή να προσδώσει μια εντελώς ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο και να σας κάνει να νιώσετε πως το ανακαλύπτετε από την αρχή. Εξερευνήστε όλες τις δυνατότητες που σας δίνονται και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει