Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα έπιπλα για το σπίτι σας

2017-01-10

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι οι διαστάσεις και το σχήμα του σαλονιού και των υπόλοιπων δωματίων. Έτσι, θα είστε σίγουροι για το πόσα έπιπλα χωρούν και το στυλ που πρέπει αυτά να έχουν. Έτσι, σε ένα μακρόστενο σαλόνι δεν ταιριάζουν έπιπλα σε κυκλικό σχήμα και πιο ταιριαστά θα ήταν έπιπλα σε αυστηρές, γεωμετρικές γραμμές που θα συνθέσουν ένα μοντέρνο σαλόνι. Στα μακρόστενα σαλόνια επίσης είναι όμορφο να τοποθετηθούν κάποια έπιπλα περιμετρικά για να δημιουργήσουν μια αίσθηση του τετράγωνου. Από την άλλη, σε έναν τετράγωνο χώρο ταιριάζουν καλύτερα έπιπλα με στρογγυλεμένες γωνίες και αν η τραπεζαρία είναι σε ενιαίο χώρο, καλό είναι να την επιλέξετε σε κυκλικό σχήμα.

 

 

Ένας άλλος παράγοντας, τον οποίο δεν πρέπει να αγνοήσετε, είναι η χρήση για την οποία προορίζεται το κάθε δωμάτιο. Έτσι, για τις κρεβατοκάμαρες που λειτουργούν και ως γραφεία αν περνάτε πολλές ώρες εκεί, χρήσιμο είναι να προσθέσετε μια πολυθρόνα ή ένα γραφείο. Αυτή τη σκέψη πρέπει να λάβετε υπόψη και στην αγορά της τραπεζαρίας. Είναι βασικό να αναλογιστείτε τη συνήθη χρήση που θα της κάνετε.

 

 

Θα γευματίζετε καθημερινά σε αυτή με την οικογένειά σας ή την προορίζετε μόνο για τα επίσημα γεύματα; Όταν έχετε καλεσμένους, αυτοί θα είναι μόνο μερικοί καλοί φίλοι ή παραπάνω άτομα; Στις πρώτες περιπτώσεις μπορείτε να επιλέξετε μία τετράγωνη τραπεζαρία ή μία ροτόντα, αφού και οι δύο δίνουν έντονα την αίσθηση της ζεστασιάς, όμως δεν μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από το πολύ έξι άτομα. Οι παραλληλόγραμμές τραπεζαρίες έχουν το πλεονέκτημα πως χωρούν αρκετά άτομα και μάλιστα με τη δυνατότητα επέκτασης που δίνουν οι περισσότερες ακόμα περισσότερα, όμως συχνά δεν στέκονται αρμονικά σε έναν τετράγωνο χώρο. Στο ίδιο πλαίσιο, σκεφτείτε αν το σαλόνι σας θέλετε να το ανοίγετε συχνά σε καλεσμένους ή προτιμάτε να εξυπηρετεί κυρίως εσάς και την οικογένειά σας. Στη δεύτερη περίπτωση, μπορείτε να αγοράσετε άνετους καναπέδες και πολυθρόνες που θα σας προσφέρουν την άνεση που ζητάτε. Για το παιδικό δωμάτιο είναι πολύ βασικό να αγοράσετε ανθεκτικά παιδικά έπιπλα, ειδικά αν έχετε αγόρι ή αν σε αυτό μένουν δύο παιδιά.

Τέλος, όσον αφορά στα υφάσματα που θα διαλέξετε, είναι απαραίτητο να λάβετε επίσης υπόψη σας τις συνθήκες διαβίωσης σε κάθε δωμάτιο. Έτσι, αν έχετε κατοικίδια, καλό είναι να επιλέξετε έπιπλα με πυκνή πλέξη, καθώς η αραιή μπορεί να καταστραφεί από τα νύχια τους, ενώ αν έχετε παιδιά, πολύ βολικά θα ήταν υφάσματα που πλένονται εύκολα και δεν λεκιάζουν. Αντίθετα, αν μένετε μόνοι και θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας, μπορείτε να τολμήσετε να επιλέξετε έπιπλα με εντυπωσιακά χρώματα και υφές στα υφάσματα και τις ταπετσαρίες.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει