Όσα ξέρει ο νοικοκύρης….. ….κι άλλα τόσα.. η Kapawoods Furniture & Woodcrafts.

2019-03-14

Στην περίπτωσή μας βέβαια δεν πρόκειται απλά για νοικοκύρη αλλά για την οικοδέσποινα που μας άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της, την κυρία Κική. Μας υποδέχτηκε φιλόξενα στον χώρο της κουζίνας της που έχριζε άμεση αντικατάσταση. Η δουλειά μας ήταν δύσκολη και απαιτητική καθώς η κουζίνα είναι το «εργαλείο» της νοικοκυράς. Η αντικατάστασή της δεν πρέπει να απέχει από την κατάργηση της προηγούμενης και η λειτουργικότητά της θα πρέπει να ακολουθούν κατά γράμμα τις επιθυμίες της κυρίας του σπιτιού.

Ο σχεδιασμός λοιπόν αυτού του «Λειτουργικού Επίπλου», όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε την κουζίνα στην Kapawoods Furniture & Woodcrafts, έγινε με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες της κυρίας Κικής, έτσι όπως τις καταγράψαμε κατά την πρώτη μας επίσκεψη.

Το μοντέλο που επέλεξε ήταν το ΊΡΙΣ, με υλικά κατασκευής καπλαμά ξύλου δρυός σε κόντρα πλακέ θαλάσσης στην εξωτερική και την εσωτερική πλευρά. Ομοίως και τα περάσματα των λούστρων (εσωτερικά και εξωτερικά) μετατρέπουν την κατασκευή σε αληθινό έπιπλο.

Από την πρώτη ματιά μπορεί κανείς να διαπιστώσει την επιβλητικότητα του επίπλου καθώς απλώνεται στις τρεις πλευρές του δωματίου. Ξεκινάει από την αριστερή πλευρά με το ψυγείο και καταλήγει δεξιά με το κουρτινόξυλο πάνω από την μπαλκονόπορτα που ενσωματώνεται έξυπνα με τα ντουλάπια και αποτελεί συνέχεια της κατασκευής.

Το έπιπλο «εκμεταλλεύεται» όλο το ύψος του τοίχου ώστε τα ντουλάπια και τα ράφια να δημιουργούν μεγαλύτερους χώρους αποθήκευσης ενώ ο μαρμάρινος πάγκος σε μπεζ χρώμα και ο κρυφός φωτισμός κάτω από τα κρεμαστά ντουλάπια, ολοκληρώνουν το αρμονικό αποτέλεσμα.

Το τελικό σύνολο απογειώνεται με τους τηλεσκοπικούς μοντέρνους μηχανισμούς στα συρτάρια, τα ειδικά σύγχρονα φρένα και τα όμορφα ΙΝΟΧ πόμολα.

Όλα αυτά αντικατέστησαν την παλαιά κουζίνα της κυρίας Κικής μόλις σε μία μέρα και η οικοδέσποινά μας μαγείρεψε το βράδυ το δείπνο για τους δικούς της ανθρώπους στον πλήρως ανακαινισμένο της χώρο.

Την ευχαριστούμε θερμά!