Νεοκλασική διακόσμηση σε μοντέρνο στυλ

2017-04-24

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε την χαρά να φωτογραφίσουμε ένα εξαιρετικά διακοσμημένο σπίτι. Την επιμέλεια του χώρου είχε προσωπικά ο Φώτης Πέππας και το αποτέλεσμα είναι η επιτομή της διακοσμητικής αρτιότητας.

Το μεγάλο ενιαίο σαλόνι χωρίσθηκε νοητά σε τρεις χώρους, το κυρίως σαλόνι, την τραπεζαρία και ένα σαλόνι καθημερινής χρήσης κοντά στο τζάκι και την τηλεόραση.

Για το κυρίως σαλόνι επιλέχθηκε ένα κλασικό σαλόνι Σοφία σε διθέσιο τριθέσιο. Η ταπετσαρία στον ένα τοίχο παραπέμπει σε μπαρόκ πινελιές που συνδυάζονται αρμονικά με την συνολική διακόσμηση.  

 

Το σαλόνι συμπληρώθηκε από ένα τραπεζάκι σαλονιού Καμέλια όπως και η τραπεζαρία. Έξι άνετες καπιτονέ καρέκλες στο σχέδιο Νο. 124 επενδυμένες από γκρι βελούδο αναδύουν μια λιτή πολυτέλεια.

 

Κοντά στο τζάκι, τοποθετήθηκαν, ένας διθέσιος βελούδινος καναπές σε σχέδιο Μισέλ σε ανοιχτό γκρι, και μια πολυθρόνα Φοίβος επενδεδυμένα με λεοπάρ σε τόνους του μωβ. Το τραπεζάκι του σαλονιού και το έπιπλο TV κατασκευάστηκαν ειδικά προσαρμόζοντας το σχέδιο Καμέλια σε μια πιο λιτή γραμμή.

 

Οι δυο καθρέπτες φωτίζουν τον χώρο φωτίζουν τον χώρο με τη χρυσή κορνίζα δίπλα στον μπουφέ Καμέλια που τοποθετήθηκε κοντά στην είσοδο. Τα τζάμια προσθέτουν μια κομψή πινελιά στον διαχωρισμό του χώρου.

Η κρεβατοκάμαρα, με καπιτονέ κεφαλάρι και ψηλά κομοδίνα και συρταριέρα συνδυασμένη με έναν τετράγωνο χρυσό σκαλιστό καθρέπτη.

 

 

 

               

Μπορεί να σας ενδιαφέρει