Η γοητεία του κλασικού

2017-03-31

Πολλοί πελάτες μας γοητεύονται από την διαχρονικότητα του κλασικού επίπλου. Πριν λίγο καιρό είχαμε την  χαρά να επιπλώσουμε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε διαστάσεις σαλόνι. Παρά τον άπλετο χώρο υπάρχουν πάντα οι περιορισμοί της σωστής διαρρύθμισης και της αισθητικής αρτιότητας.

Κυρίαρχο χρώμα που επικράτησε ήταν το ζεστό χρώμα του ξύλου στις σκούρες αποχρώσεις του.  Οι λεπτομέρειες στο σκάλισμα, οι σκοτίες, οι περίτεχνες κορνίζες, οι καμπαράδες και οι καπιτονέ επενδύσεις αποπνέουν μια κλασική πολυτέλεια που επιβάλλεται στον επισκέπτη.

Η επιλογή των επίπλων ήταν από την κλασική μας συλλογή. Όλα κατασκευάστηκαν με βάση τις μετρήσεις που έγιναν στον χώρο και τα σχέδια που δημιουργήθηκαν εξαρχής για το σύνολο των επίπλων. Από το μηδέν σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε η βιβλιοθήκη της εισόδου, η οποία είχε τριγωνικό σχήμα για να καλύπτει τις ανάγκες αποθήκευσης του οπτικοακουστικού εξοπλισμού χωρίς ταυτόχρονα να κλείνει την είσοδο.

Αναλυτικότερα κατασκευάστηκε ένα σαλόνι Καβούρ, να τετράγωνο τραπεζάκι σαλονιού σε ειδικό σχέδιο σε διάσταση 160Χ160, δυο πολυθρόνες Αρετούσα και ένα ταμπουρέ.

Μια κονσόλα Κίρκη τοποθετήθηκε κάτω από τον καθρέπτη και ταίριαξε τέλεια με μια μικρή κλασική πολυθρόνα που υπήρχε ήδη.

Η τραπεζαρία  και ο μπουφές βασίστηκαν ειδικό σχέδιο του πελάτη, με περίτεχνα σκαλίσματα και σκοτίες, οι καρέκλες που επιλέχθηκαν στο σχέδιο Νο. 18-3 με δερμάτινη καπιτονέ επένδυση.

Στην ιδιά γραμμή με τον μπουφέ κατασκευάστηκε ένα ειδικό έπιπλο εισόδου που εξυπηρετεί τις ανάγκες αποθήκευσης παπουτσιών και ενός άνετου καθίσματος.  

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει