χειροποιητο επιπλο

Γιατί να επιλέξετε χειροποίητα έπιπλα για το σπίτι σας

2017-10-19

Αναμφίβολα, όταν κάποιος ξεκινάει να φτιάξει το σπίτι του, το πρώτο πράγμα που κοιτάει είναι τα έπιπλα, με τα οποία θα το διαμορφώσει. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και τα χρήματα που μπορούν να δαπανηθούν λίγα έως πολλά. Οι περισσότεροι προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή και να διαλέξουν έπιπλα που θα ανταποκρίνονται θετικά στη σχέση τιμής-ποιότητας. Αυτή η σκέψη είναι λογική, μπορεί όμως να αποτελέσει παγίδα, αφού αποκλείει έπιπλα, όπως τα χειροποίητα, που μπορεί να είναι ακριβότερα μεν, με τόσο υψηλή ποιότητα δε, ώστε να αξίζουν τα λεφτά τους και με το παραπάνω και να επιτρέπουν εξ ολοκλήρου απόσβεση. Έτσι, τα χειροποίητα έπιπλα μπορούν να σας δώσουν πολλούς λόγους να επενδύσετε σε αυτά και να χαρείτε και με το παραπάνω για την επιλογή σας, συνειδητοποιώντας ότι τα χρήματά σας έπιασαν τόπο και με το παραπάνω.

Ποιότητα που διαρκεί

Τα χειροποίητα έπιπλα λόγω της λεπτομερούς και ενδελεχούς κατασκευής και εξέτασής τους κατά το στάδιο του σχεδιασμού και της παραγωγής είναι κυριολεκτικά αθάνατα, ένα δώρο που κληροδοτείται από γενιά σε γενιά. Με την κατάλληλη φροντίδα, περιποίηση και προσοχή τα χειροποίητα έπιπλα μοιάζουν πάντα σαν καινούρια, αλλά ακόμα και αν παλιώσουν, χάρη στην εξαιρετική τους ποιότητα γίνονται απλά vintage, ενώ η ανθεκτικότητά τους είναι πολύ υψηλότερη σε σχέση με τα βιομηχανοποιημένα.

Διαχρονικός σχεδιασμός

Η αλήθεια είναι πως η μόδα στα έπιπλα και ιδιαίτερα στα έπιπλα σαλονιού έρχεται και παρέρχεται. Φυσικά, τα σαλόνια και τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού δεν είναι κάτι που μπορεί να αλλάζει κάθε χρόνο, όμως με την πάροδο περίπου μιας δεκαετίας, τα φθηνά βιομηχανοποιημένα έπιπλα μοιάζουν παλιομοδίτικα και επιβαρύνουν αντί να αναδεικνύουν την εσωτερική διακόσμηση. Αντίθετα, τα χειροποίητα έπιπλα παραμένουν κλασικά, ακόμα και αν είναι σχεδιασμένα σε πιο μοντέρνο ύφος με βάση πρότυπα συγκεκριμένης εποχής. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν πάντα κάτι το ξεχωριστό και δεν παράγονται κατά χιλιάδες. Το ξεχωριστό, το ανθρώπινο είναι πάντα στη μόδα, πάντα εντυπωσιάζει και δεν χάνει ποτέ την αξία του.

Έπιπλο και τέχνη

Τα χειροποίητα έπιπλα ενσωματώνουν την τέχνη του ανθρώπου που τα έφτιαξε. Το μεράκι του, την έμπνευσή του, τον ευγενή τρόπο με τον οποίο δημιούργησε από την άμορφη ύλη έπιπλα που κοσμούν το σπίτι μας. Δεν είναι προϊόν μηχανής που απλά υλοποίησε κάποια σχέδια χωρίς συναίσθηση και διάκριση. Αυτή η τέχνη τα κάνει να υπερέχουν όχι μόνο ποιοτικά αλλά και σχεδιαστικά. Τα κάνει να έχουν πνοή και να ομορφαίνουν το χώρο καθώς μεγαλώνουν μαζί του.

Δυνατότητα για mix ‘n’ match προτάσεις

Ακριβώς επειδή ο σχεδιασμός των χειροποίητων επίπλων είναι διαχρονικός και η αξία τους απαράμιλλη, μπορούν να γίνουν τολμηρές επιλογές, όπου το κλασικό συνδυάζεται με το μοντέρνο και τα διάφορα στυλ μπλέκονται σε ένα δημιουργικό σύνολο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Τα όρια είναι πιο χαλαρά και αυτό που συνδέει τα έπιπλα είναι η ποιότητα και η τέχνη τους που χρησιμοποιούνται για να αντικατοπτρίσουν την προσωπικότητα όσων μένουν μέσα στο σπίτι. Μόνο έπιπλα φτιαγμένα από άνθρωπο για άνθρωπο μπορούν να επιτύχουν τέτοιον σκοπό.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει