Εύκολες ιδέες για να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας ακόμα ομορφότερη

2017-03-14

Οι κρεβατοκάμαρες τα τελευταία χρόνια χρησιμεύουν όλο και περισσότερο ως δωμάτια για χαλάρωση εκτός από ύπνο, στα οποία περνάμε αρκετή ώρα της ημέρας και της νύχτας. Όπως, λοιπόν, φροντίζουμε για το σαλόνι και την τραπεζαρία μας, ώστε να είναι τακτοποιημένα δωμάτια και να αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά μας, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και για την κρεβατοκάμαρα, αν δεν θέλουμε αυτή να είναι ένα παραμελημένο δωμάτιο, στο οποίο απλά θα πέφτουμε για ύπνο. Άλλωστε, στις μεγάλες πόλεις, όπου τα διαμερίσματα γίνονται όλο και μικρότερα, η κρεβατοκάμαρα λειτουργεί συχνά και ως γραφείο.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ

Η πρώτη συμβουλή είναι να φροντίσετε τα έπιπλα στην κρεβατοκάμαρα να ταιριάζουν στο στυλ και στο χρώμα μεταξύ τους. Αν, μόλις, έχετε μετακομίσει και τα έπιπλα δεν δένουν καλά στο χώρο, τότε υπάρχει ένα απλό και εύκολο τρικ που θα βοηθήσει ώστε να επιτευχθεί αρμονία στο δωμάτιο. Βάψτε τα έπιπλα όλα στο ίδιο χρώμα και επιλέξτε αξεσουάρ και διακοσμητικά επίσης στο ίδιο χρώμα. Έτσι, θα έχετε ένα συνδετικό στοιχείο που θα δίνει μία τάξη στην κρεβατοκάμαρα.

Αν, ωστόσο, όλα σας τα έπιπλα ταιριάζουν μεταξύ τους, τότε μπορείτε να κάνετε τη διαφορά και να τολμήσετε να βάλετε χρώμα. Το σκούρο χρώμα κάνει το χώρο πιο ιδιαίτερο, ενώ τα ανοιχτά  χρώματα λειτουργούν πιο χαλαρωτικά. Σημαντικό είναι πάντως τα χρώματα που θα διαλέξετε να μην έχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους: τα παστέλ χρώματα με άλλα παστέλ και τα έντονα χρώματα με παρόμοιους τόνους.

 

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Η τάξη είναι άλλο ένα στοιχείο που θα κάνει την κρεβατοκάμαρά σας ένα δωμάτιο, στο οποίο θα θέλετε να περνάτε χρόνο. Σε αυτό θα συμβάλει το κομοδίνο, στο οποίο μπορείτε να ακουμπάτε τα γυαλιά, τις ωτοασπίδες, το βιβλίο και γενικά όλα τα μικροπράγματα. Ωστόσο, η ανάγκη για τάξη δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επενδύσετε σε διακοσμητικά, όπως βάζα, προσωπικά αντικείμενα και κορνίζες. Αυτά είναι που θα δώσουν μία ξεχωριστή αύρα στο δωμάτιο και θα αναδείξουν την προσωπικότητά σας.

Για το βασικότερο έπιπλο του δωματίου, το κρεβάτι, πρέπει να του βρείτε τη σωστή θέση. Για κάποιους, αυτή είναι απέναντι από την πόρτα, για άλλους δίπλα στο παράθυρο. Πριν φέρετε το κρεβάτι, κάντε αρκετές δοκιμές με ένα χαλί, ώστε να καταλάβετε τον όγκο του κρεβατιού και τις διαστάσεις του δωματίου και να αποφασίσετε πού θα είναι καλύτερα να τοποθετήσετε αυτό το έπιπλο, γύρω από το οποίο θα αναπτυχθεί όλη η διακόσμηση του δωματίου.

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Τέλος, για να μην έχετε ένα ουδέτερο και άοσμο δωμάτιο που δεν θα κάνει εντύπωση σε κανέναν, πρέπει να επενδύσετε σε καλά υφάσματα μέσα στην κρεβατοκάμαρα. Κουρτίνες, μαξιλάρια, σεντόνια και χαλιά θα δώσουν το κάτι διαφορετικό στην κρεβατοκάμαρά σας, θα τη γεμίσουν χρώμα αλλά και αγαπημένα μοτίβα. Σε αυτό το πλαίσιο, μπορείτε να έχετε και ένα κάλυμμα για το κρεβάτι. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να το στρώνετε σχολαστικά κάθε μέρα, ενώ ταυτόχρονα θα προστατεύετε τα σεντόνια και τις παπλωματοθήκες από τη σκόνη της ημέρας δίνοντας στο δωμάτιο έναν ευχάριστο και χαρούμενο τόνο.