Έξυπνες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε σε ένα νοικιασμένο επιπλωμένο σπίτι

2017-07-08

Οι περισσότεροι από εμάς, αν το σπίτι στο οποίο μένουμε, δεν είναι δικό μας, αλλά το νοικιάζουμε, αποφεύγουμε να επενδύουμε σε αυτό και να κάνουμε ακόμα και την παραμικρή αλλαγή. Όμως, το γεγονός ότι το νοικιάζουμε δεν αναιρεί το ότι είναι το σπίτι μας, το προσωπικό μας βασίλειο που, όπως είναι λογικό, θέλουμε να αντικατοπτρίζει το γούστο μας και να μας κάνει να νιώθουμε όμορφα μέσα σε αυτό. Παρά όλα αυτά, οι ενοικιαστές διστάζουν να κάνουν μεγάλες αλλαγές, αφού ξέρουν ότι δεν έχει νόημα να επενδύσουν σε κάτι που πιθανότατα σε ένα χρόνο δεν θα τους ανήκει. Δεν αγοράζουν καινούρια έπιπλα, δεν κάνουν ανακαινίσεις και γενικά αφήνουν τα πάντα όπως τα βρήκαν. Δεν χρειάζεται, όμως, να έχουν έτσι τα πράγματα. Ακόμα και σε επιπλωμένα διαμερίσματα μπορείτε να δώσετε τη δική σας προσωπική πινελιά.

 

Καταρχάς, μην αφήνετε το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα, τα δύο σημαντικότερα δωμάτια, ακριβώς όπως ήταν όταν μπήκατε στο σπίτι για πρώτη φορά. Αν το σπίτι έχει τα δικά του έπιπλα, μπορείτε να αγοράσετε εσείς κάποια συμπληρωματικά, ελαφριά και εύκολα μετακινήσιμα, για να μπορείτε να τα βάλετε στο επόμενο σπίτι σας. Μαξιλάρες, μικρά τραπεζάκια σαλονιού, πουφ και πολυθρόνες θα αναδείξουν το σαλόνι με βάση το στυλ σας χωρίς να κάνετε υπερβολές. Άλλωστε, ακόμα και σε άλλο σπίτι να πάτε, αυτά τα έπιπλα και τα αντικείμενα χωράνε παντού και μπορούν να βρουν τη θέση τους χωρίς μεγάλη δυσκολία.

 

Επιπλέον, για δωμάτια όπως το μπάνιο και η κουζίνα, όπου εκ των πραγμάτων για να κάνετε μεγάλες αλλαγές πρέπει να αλλάξετε πλακάκια και ντουλάπια, εν ολίγοις δηλαδή να κάνετε ανακαίνιση, η οποία είναι λογικό να μην είναι στα σχέδιά σας, μπορείτε απλά να αντικαταστήσετε τα υφάσματα, όπως για παράδειγμα τις κουρτίνες. Αμέσως ο χώρος θα δείξει εντελώς διαφορετικός και αν προσθέσετε ακόμα μερικά διακοσμητικά που αγαπάτε, όπως κεριά, βάζα με λουλούδια και κορνίζες με φωτογραφίες δικές σας και των αγαπημένων σας προσώπων, τότε κατευθείαν ο χώρος θα αποκτήσει το δικό σας άρωμα χωρίς ουσιαστικά να ξοδέψετε τίποτα.

 

Μεγάλη επίδραση μπορούν να έχουν και τα έπιπλα που θα φτιάξετε μόνοι σας, όπως μία βιβλιοθήκη που προηγουμένως ήταν σκάλα ή ένα έπιπλο τηλεόρασης από παλέτες. Όχι μόνο έτσι θα αναδείξετε το γούστο σας αλλά και δεν θα ανησυχείτε πως με μια πιθανή μετακόμιση τα ακριβά σας έπιπλα θα καταστραφούν.

 

Τα φωτιστικά, επίσης, μπορούν να δώσουν μία τελείως διαφορετική από την προϋπάρχουσα νότα στο σπίτι. Τα φωτιστικά αποτελούν από μόνα τους ιδιαίτερα αντικείμενα που λειτουργούν και ως υπέροχα διακοσμητικά, αλλά το μεγαλύτερο εφέ θα το κάνουν με το φως τους. Ο φωτισμός παίζει τεράστιο ρόλο στην ατμόσφαιρα ενός σπιτιού και μπορεί να μετατρέψει το χώρο από ψυχρό σε πολύ ρομαντικό.

 

Τέλος, πολύ προσωπικά αντικείμενα αποτελούν και τα βιβλία σας, με τα οποία πρέπει να γεμίσετε τις βιβλιοθήκες και τα ράφια. Έτσι, το σαλόνι και το γραφείο σας θα ακτινοβολούν τις δικές σας πνευματικές επιλογές που θα σας περιβάλλουν με θαλπωρή.