Επιλογή που αντέχει στον χρόνο

2018-07-03

Ο Παναγιώτης και η Ειρήνη, ένα νέο ζευγάρι από την Σαλαμίνα, μας έκαναν την τιμή να μας ανοίξουν το σπιτικό τους λίγες μέρες πριν τον γάμο τους, ώστε να φωτογραφίσουμε τα πρωτότυπα, φτιαγμένα ειδικά για την αισθητική και τον χώρο τους, έπιπλά μας. Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό, σχεδιασμένο είτε από το μηδέν, είτε συνδυάζοντας στοιχεία από την μεγάλη γκάμα των συνθέσεών μας. Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν αλλά και την εγκάρδια φιλοξενία τους και είμαστε σίγουροι πως θα ανταποδώσουμε με την υψηλή ποιότητα των επίπλων μας, την αξιοπιστία και την αντοχή τους στον χρόνο.

Ανοίγοντας κανείς την είσοδο του σπιτιού, αμέσως θαμπώνεται από την κομψή πολυτέλεια της τραπεζαρίας, που είναι ένας συνδυασμός των συνθέσεων Μαντώ και Ντέμυ.

Με έμφαση στην λεπτομέρεια, αισθητική με άποψη και φαντασία, το μεγάλο τραπέζι οκτώ ατόμων, βασισμένο στο σχέδιο Μαντώ, διακοσμήθηκε στο κέντρο με τετράγωνα σχέδια βαμμένα με γυαλιστερό βερνίκι, ώστε να ταιριάζει με το μοτίβο του μπουφέ, δίνοντας αρμονία και συνοχή στην τραπεζαρία.

Στο σαλόνι κατασκευάστηκε από το μηδέν μια κομψή σύνθεση, που συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο, ειδικά φτιαγμένη στις διαστάσεις του χώρου και με βάση τις ανάγκες ενός σύγχρονου σπιτιού.

Όπως αναφέραμε εξαρχής, οι μοντέρνες πινελιές των επίπλων παντρεύονται αρμονικά με την παράδοση στο σπίτι του Παναγιώτη και της Ειρήνης, αφού ο γαμήλιος στολισμός περιελάμβανε πλεχτά και υφαντά φτιαγμένα με παραδοσιακές τοπικές τεχνικές, όπως η κουλουριώτικη «μπόλια» και το «κορδόνι».

Στον διάδρομο προς το υπνοδωμάτιο, μια καλαίσθητη συρταριέρα εξυπηρετεί ως έξτρα αποθηκευτικός χώρος, αλλά και παράλληλα ομορφαίνει ένα μέρος του σπιτιού που οι περισσότεροι παραβλέπουν διακοσμητικά.

Τέλος το στολίδι του σπιτιού, η μοντέρνα κρεβατοκάμαρα, είναι βασισμένη στο σχέδιο «Αρετούσα», με την προσθήκη ενός πλαισίου με καθρέπτη. Το μοτίβο του καπιτονέ κεφαλαριού επεκτείνεται σε δύο πάνελ πίσω από τα κομοδίνα, στην κορνίζα του καθρέπτη αλλά και στο ταμπουρέ, ενοποιώντας τον χώρο και δίνοντας μια έντονη νότα κομψότητας και πολυτέλειας. Το κρεβάτι την ημέρα της φωτογράφισης ήταν έτοιμο να στρωθεί και να στολιστεί, σύμφωνα με το παραδοσιακό γαμήλιο έθιμο.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν στο τέλος της ανάρτησης αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο οι λεπτομέρειες των συνθέσεων, αλλά και οι καινοτομίες τους, όπως το άνοιγμα των ντουλαπιών και των συρταριών του μπουφέ με ένα άγγιγμα (push open), το άνοιγμα των ντουλαπιών του σύνθετου προς τα πάνω με ειδικούς οδηγούς, καθώς και η πρωτότυπη επέκταση του τραπεζιού του σαλονιού. 

Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε κλείνοντας είναι να ευχαριστήσουμε τον Παναγιώτη και την Ειρήνη για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, αλλά και την φιλοξενία τους και να τους ευχηθούμε από καρδιάς κάθε ευτυχία στο νέο τους ξεκίνημα.